Genomineerd Starter van het jaar

De gemeente Hardenberg en het Ondernemersstartpunt hebben in 2013 voor het eerst de verkiezing voor Starter van het Jaar georganiseerd. De verkiezing biedt startende ondernemers de kans om zichzelf op een bijzondere manier te presenteren aan collega‐ondernemers en het publiek.

De winnaars zijn door burgemeester Peter Snijders bekendgemaakt tijdens de regiobijeenkomst van Kennispoort Regio Zwolle bij Hibertad in Hardenberg. Move4Mobile uit Grambergen mag zich Starter van het Jaar noemen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van apps voor de smartphone. Een tweede plaats was er voor Bureau Strak uit Hardenberg, dit bureau ontwikkelt creatieve en interactieve merkstrategieën en concepten. Het Leercentrum Hardenberg, dat huiswerkbegeleiding voor leerlingen van het voortgezet onderwijs biedt, werd derde. De inspiratieprijs is gewonnen door Bloemenhuis Linz uit Hardenberg.

Iedere ondernemer die in de periode tussen 2010 tot en met 2013 gestart is met zijn of haar onderneming, kon meedoen aan deze verkiezing. Het maakte daarbij niet uit om wat voor type bedrijf, product of dienst het gaat. 75 startende ondernemers deden mee aan de verkiezing. De deelnemers zijn actief in uiteenlopende werkvelden: van coaches tot mensen in de grond‐, weg‐ en waterbouw, keukeninstallatie, communicatie en horeca. Na een eerste selectie mochten 14 deelnemers zich presenteren aan de jury, die bestond uit ondernemers Jan Heuver en Jan Mulder en burgemeester Peter Snijders van de gemeente Hardenberg. Bij de beoordeling van de deelnemers speelde met name originaliteit en onderscheidend vermogen een belangrijke rol.