Gecertificeerd Polariteitencoach

Door met goed gevolg deel te hebben genomen aan de  certificeringsworkshop Het Polariteitenspel van Danny Warbout & Thea Brouwer ben ik nu geregistreerd als Polariteitencoach!

Het doel van het spel is inzicht krijgen in wat jou ‘van nature’ tot een uniek mens maakt als het gaat om jouw talenten: eigenschappen in de vorm van polariteiten. Het Polariteitenspel verlegt je focus van de eisen, die jouw omgeving aan je stelt naar het plezier aan het beleven van je eigen mogelijkheden.
Mensen beschikken vanaf hun geboorte over eigenschappen in de vorm van polariteiten. Het niet inzetten van de gehele polariteit heeft te maken met in het verleden aangeleerde waarden en overtuigingen, die je nu belemmeren om beide eigenschappen van een polariteit in te zetten. Het belang echter willen zien om beide tegengestelde eigenschappen voortaan altijd samen in te zetten, geeft de balans in jezelf en naar je omgeving weer terug.

De praktische toepassing van dit doel voorkomt negatieve stress, betekent een ontspannen manier van communiceren met je omgeving en zorgt voor het makkelijker oplossen van problemen en dilemma’s, die op je weg komen.

De focus van mensen vooral in de Westerse samenleving is sinds het einde van de 19e eeuw vooral gericht op wat het leven van je verwacht (van cito-testen tot functie- en competentieprofielen). Anders gezegd: mensen zijn meer gericht op wat er van hun geëist wordt, dan op wat zij aan mogelijkheden te bieden hebben. Bovendien zijn wij doorgaans vooral gericht op de vele problemen en dilemma’s, het zicht op wat wij vanaf onze geboorte in huis hebben, blijft meestal in de schaduw.

Met het Polariteitenspel help ik mensen en organisaties bij het ontdekken van hun ‘human capital’. Bewust gekozen waarden en de inzet van polariteiten gaan voortaan hand in hand. Het spel is uitermate geschikt voor trainingssituaties en bij coaching.

In het bijzonder dank hiervoor aan Fenny van der Laan en Paul Aupers van het Ontwikkelsupport voor het warme welkom in de wereld van polariteiten!

13582404_1095029597231173_778115409_o