14 Coaches bezoeken De Klashorst

Een sfeer van moeiteloosheid strijkt neer op Natuurcamping De Klashorst van Martin en Herma Overweg als veertien coaches uit het Landelijk Effortless Netwerk aankomen voor een natuurlijk belevingsweekend.

Buiten de eigen omgeving, op reis of op vakantie doorbreken mensen routines, waardoor zintuigen nieuwe indrukken opdoen. Kamperen is een goeie manier om onverwachte dingen mee te maken. Niet alleen moet je zelf je onderdak verzorgen, maar ga je ook je weg zien te vinden, creatief je eten maken en oplossingen zoeken voor de problemen waar je door het weer of het terrein voor gesteld wordt.

Effortless Coaches helpen bij het bewust worden van persoonlijke routines en problemen in het algemeen. Herma is zelf Effortless Coach en naast De Klashorst eigenaar van Coach To Nature. Zij deelde afgelopen weekend het kampeerterrein in Diffelen met collega coaches voor het doen van ontspannen, spontane en juist daardoor krachtige workshops. Het ervaren van dualisme, zoals creëren en belemmeren, aantrekken en afstoten, groeien en beschermen maakt bewust en laat zien dat er steeds keuze mogelijk is. Niet zonder inspanning, maar met meer vertrouwen en plezier.

De Landelijke Effortless Coachgroep is sterk groeiende. Juist in deze tijd hebben steeds meer mensen het verlangen zonder moeite te zijn en van daaruit te creëren. Volwassenen maken geluid, over het verleden en toekomst, houden verhalen in stand en hebben zorgen over morgen. Zonder moeite zijn betekent aanwezig zijn in het ogenblik. In harmonie met jezelf en de omgeving, zoals een spelend kind op een kampeerterrein.

Voor Martin en Herma staat natuurbeleving voorop. Of je nu de camping bezoekt, meedoet aan een Bushcraft activiteit of een Boerenijsje nuttigt, steeds zie, ruik, proef, hoor en voel je natuur. Met Coach To Nature voegt Herma voor zowel individuen als voor groepen er een waardevolle en duurzame natuurbeleving van het eigen persoon aan toe.

Het weekend werd afgesloten door Martin met een unieke Bushcraft Belevingswandeling.